Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

"το σκυλάκι και τα μαύρα σκυλιά"

 

"Είσαι με τα καλά σου βρε ερημίτη μου; Σκάβεις χωράφια, αντί να σκάβεις στην σπήλια κάνα καταφύγιο; 

'Έλα σου έφερα και μαύρο περιβραχιόνιο, να το φορέσεις για να είμαστε όλοι Ουκρανοί."

Κάτι πρέπει να είμαστε... του απάντησε ο ερημίτης και τον κοίταξε με αηδία. Σήμερα Ουκρανοί, αύριο Ιρανοί, μεθαύριο θα ανάβουμε τα φώτα, μετά θα σβήνουμε τα φώτα. 

Προβατοποίηση μου μοιάζει έμενα αυτό, ακόμα και αν είναι για ιερό σκοπό. Δεν μπορούμε απλά να είμαστε αυτό που είμαστε; Πρέπει κάπου να κλείνουμε; Πρέπει να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα, για να κάνουν τα μαύρα σκυλιά πιο εύκολα τις δουλείες τους; 

Κοίτα ένα ωραίο σκυλάκι που έφερα στο αγρόκτημα. Αυτό λοιπόν το σκυλί, όσο άγριο και να γίνει, όσο κακό, ακόμα και να λυσσάξει δεν θα μπορέσει να κάνει τόσο κακό σε ανθρώπους, όσο μπορεί να κάνει μονάχος του ένας άνθρωπος. 

Το χειρότερο θηρίο που πάτησε ποτέ το πόδι του στην γη είναι ο άνθρωπος. Αυτός ο κανάγιας, αυτός ο υποκριτής, αυτός ο θεοσεβούμενος διάβολος.

Έτσι συνέβαινε, έτσι συμβαίνει, και έτσι θα συμβαίνει πάντα. Απλά τώρα ο κακός είναι από την άλλη πλευρά, γι αυτό οι δυτικοί κάνουν σαν να μην γνωρίζουν τίποτα για τον φόνο. 

Οι Ούρσουλες των Βρυξελλών και οι ξεμωραμένοι της Αμερικής, αλήθεια πιστεύεις πως δίνουν δεκάρα για τους Ουκρανούς; Αλίμονο σε αυτούς που υποφέρουν πραγματικά. 

"κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαβάνειν." - Έβλεπαν την αρκούδα να έχει ξυπνήσει από χειμερία νάρκη και έβαλαν την Ουκρανία να της βγάζει την γλώσσα...

Υποκρισία είναι να μιλά ο δυτικός πολιτισμός για ελευθερία και δημοκρατία που εγκαινίασε την υγειονομική χούντα. 

Τι υποκρισία να έχεις τα χέρια σου βαμμένα με αίμα και να περιφέρεσαι στον πλανήτη σαν  ειρηνοποιός. 

Δεν είναι ο Ρώσος πολύ διαλεκτικός με τις αντίθετες φωνές, αλλά και η δύση φαίνεται να μπαίνει σε σκοτεινές εποχές, με πρόφαση πως κάποιος δεν αντέχει το φως. 

Κόσμοι δυο ταχυτήτων - μια χούφτα λακέδες καθορίζουν το μέλλον των πολλών. Αυτός είναι ο κόσμος μας. 

Βλέπεις πουθενά να ακούγονται οι λαοί. Κυρίαρχος λαός σου λέει και μαλακίες. Θα τους πέσει η μπόμπα στα κεφάλια και δεν θα καταλάβουν τι έγινε; 

Και μετά τις μάσκες και εμβόλια τρέχουν να αγοράσουν ιώδιο. Ποιος κερδίζει άραγε, με το νέο αφήγημα του τρόμου; 

Άσε με λοιπόν στις σπηλιές και στις μοναξιές μου και μην με μπλέκεις με αυτά. Το λουλούδι άνθρωπος γέμισε αγκάθια και δεν πρέπει να το ακουμπά κανείς.

Τώρα νύχτωσε, έλα αύριο νωρίς να σε πάω στο κτήμα, να δεις τι ωραία μπορεί να περνά ο άνθρωπος, με πράγματα απλά, με πράγματα που ξεχάστηκαν άδικα...

Υ.γ. "Mother do you think they'll drop the bomb? "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου