Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

"εντωμεταξύ στο αγρόκτημα..."

 

Αργά, αλλά σταθερά προχωρούν τα σχέδια του ερημίτη στο αγρόκτημα. Η έλευση του σκύλου και ο ερχομός της Άνοιξης δείχνουν καλά σημάδια. 

Στο αγρόκτημα και γενικά στην φύση, ο άνθρωπος νοιώθει και τις αλλαγές των εποχών. Την άνοιξη, η φύση ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου και περιμένει το φθινόπωρο για να ξεκουραστεί.

Ίσως κάπως έτσι να έπρεπε να ήταν και η ζωή του ανθρώπου. Περίοδοι με μεγάλη ένταση και περίοδοι χαλαρής Νιρβάνας. Τώρα επικρατεί ένα αέναο τρέξιμο χωρίς ανάσα...

Στις ποντικοπαγίδες, εκεί ανάμεσα στα ντουβάρια - τι να δεις από αυτά; Και μου φαίνεται πως τα ντουβάρια, βγάζουν ντουβάρια. 

Γενικά όταν δεν ακολουθείς την πεπατημένη, υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας, αλλά και πιο μεγάλη η ικανοποίηση ακόμα και στο πιο μικρά επιτεύγματα.

Το όνομα του σκύλου που ήταν Κίρκη, διαφοροποιήθηκε σε Φρίκη για να είναι ασορτί με την εποχή μας. 

Είναι μικρό ακόμα και έχει την παιχνιδιάρικα όψη. Ας παίξει και λίγο ο ερημίτης - να ξαναγίνει παιδί. 


Φωτογραφίες έφερα πολλές σήμερα και ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την Φρίκη. 

Βγάλαμε και αμύγδαλα από σπόρους - τα καρύδια αποτυχία, αλλά θα ξαναπροσπαθήσουμε. Ένα μάνγκο μπήκε στο ξεκάρφωτο και έδωσε ρίζες. 

Ετούτο δεν κάνει για τα μέρη μας, αλλά θα το βάλουμε κάπου προστατευμένο. 

Απίστευτα πράγματα έχει δημιουργήσει η φύση. 

Μεγαλώνει και η μέρα, σημάδι πως ο Χειμώνας αναγκαστικά πρέπει να μας αφήσει. 

Από τους σπόρους λίγα ραπανάκια και ραδίκια έχουν εμφανιστεί. Δεν βοήθησαν μάλλον και οι βροχές. 

Υπάρχει γεώτρηση μα δεν υπάρχει τρόπος να βγάλουμε νερό ακόμα. 

Έχουμε και τα ζιζάνια - πρέπει να τα καταπολεμήσουμε φυσικά και αυτά. Αν είναι να πλακώνουμε στα Ράουνταπ, άστο καλύτερα. 

Σκέψου τι έβγαλε ο άνθρωπος - να ραντίζεις την γη και να μην φυτρώνει τίποτα. 


Η αγαπημένη μας Monsanto έχει εφεύρει το πασίγνωστο ζιζανιοκτόνο. Και παράλληλα παράγει και γενετικά τροποποιημένους σπόρους να είναι ανεκτικοί στο Ράουνταπ. . Φάτε σκατά... 

Προχωράνε και οι αποθήκες. Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε ετοιμάσει και τα κοτέτσια μας, για να έχει κάτι για να φυλάει η Φρίκη. 
























Υ.γ. πρωταγωνίστρια σε ένα βίντεο η μικρή Φρίκη να τρέχει στα λιβάδια...








1 σχόλιο:

  1. Αληθινά χαίρομαι για σένα. Και η σκυλίτσα θα ευτυχήσει πλάι σου. Ολα θα πάνε καλά. Ζωντανεύεις ένα μικρό παράδεισο. Θεός είναι ο ήλιος. Οποιος ζει αρμονικά με τους ρυθμούς της φύσης, γνωρίζει τις μεγάλες αλήθειες. Μου δίνεις μεγάλη χαρά κάθε φορά που γράφεις για το αγρόκτημα και ανεβάζεις φωτογραφίες. Αν μπορούσα, θα τα βρόνταγα όλα εδώ πέρα και θα ερχόμουν στα μέρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή