Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

"το κάρο"


Δεν μας είπες πως εκτός από ερημίτης, είσαι και προφήτης; Πως την πρόβλεψες την μεγάλη φτώχεια που έρχεται καλπάζοντας;

Χαμός γίνεται με την βενζίνη, με το πετρέλαιο και με το ρεύμα. Τα αγαθά τραβούν την ανηφόρα - όλα απλησίαστα. Πως θα επιβιώσουμε οι πτωχοί;

Δεν παρακολούθησα το πέταγμα των πουλιών, αλλά ούτε και αφουγκράστηκα το θρόισμα των φύλλων. Μακριά από έμενα προφητείες, μακριά από έμενα το ¨διάβασμα" των μελλούμενων.

Απλά ακολουθείς το αφήγημα και πας παρακάτω. Μπορεί να σε πάει και αυτό - μικρή σημασία έχει. 

Ο φοβισμένος άνθρωπος, ρέπει προς τα "ατυχήματα". Φαντάσου να υπάρχει μια κάστα ανθρώπων που δημιουργεί "ατυχήματα" - πόσο δημιουργικοί θα είναι από δω και μπρος.

Και πίστεψε με, ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει Σπαρτιάτης. Ίσως τελικά να μας έχουν εκπαιδεύσει, για την ευημερία του ηλίθιου. 

Εδώ ο κόσμος καίγεται, η φωτιά κοντεύει να φτάσει στον θεό και μια μεγάλη πλειοψηφία στην Νιρβάνα της. 

Δεν ρωτά κανείς, δεν απαντά κανείς. Όλοι ακολουθούν ένα μονότονο αφήγημα. Οι πολλοί τραβούν το κάρο, αλλά οι λίγοι που είναι πάνω στο κάρο, βάζουν τις συντεταγμένες. 

Και το λυπηρό είναι πως κανείς δεν μπορεί να σε ζέψει στο κάρο. Μοναχός σου πας και ζεύεσαι και μετά αναλαμβάνουν αυτοί. 

Πόσο τραγικό είναι, να δεχόμαστε πως ο κλήρος μας είναι να τραβάμε το κάρο! Πόσο ξέπεσε ο σύγχρονος άνθρωπος , στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το παρελθόν του. 

Θα μας ταΐζουν με επιδόματα και δεν θα νοιώθουμε καμία ντροπή! Και όταν θα μας μπολιάσουν με την μαλθακότητα των επιδομάτων, τότε δεν θα έχουμε καμία τύχη έξω από το κάρο. 

Δεν βλέπουμε πως τα περισσότερα "ωφελήματα" του σύγχρονου πολιτισμού λειτουργούν σαν χαλινάρια, για να μην βλέπουμε τα γκέμια που μας οδηγούν στον γκρεμό!

Σπαρτιάτης θα γίνει αυτός που απομαγνητίζεται, έτσι ώστε να μην τραβάει σαν μαγνήτης τα άχρηστα πράγματα πάνω του. Μπορεί να είναι πολύ επώδυνο αυτό - ποιος μπορεί να ξεκολλήσει το δέρμα του, από πάνω του; 

Αυτοί που είναι πάνω στο κάρο, χρειάζονται τους καροκουβαλητές και γι αυτό υπάρχουν ακόμα. Όταν πάψουν να τους χρειάζονται - τι λες πως θα γίνει; 

Αλλά μπορεί να πιστέψεις, πως όλα είναι καλά καμωμένα, στο βασίλειο της δύσης. Ειδικά, όταν ξεπροβάλει ένας κακός από την ανατολή...

Και πόσο πειστικό είναι, να τραβάς το κάρο για να ξεφύγεις από τον κακό. 

Υ.γ.1 εδώ φαινεται σε πόσο υψηλό επίπεδο έχει φτάσει ο δυτικός πολιτισμός. Ο πολιτισμός της τρίχας...


Υ.γ. 2 εδώ είναι η απάντηση του κακού από την Ανατολή, για τα νέα κουστούμια που προβάλλονται στην δύση...




4 σχόλια:

  1. Παίζει με τη φύση του ο σύγχρονος άνθρωπος, και νομίζει πως μπορεί να το κάνει ατιμώρητα. Η χαζοχαρούμενη αντίληψη της ζωής. Αλλαγές φύλου, πλαστικές ομορφιάς, μεταλλαγμένα τρόφιμα, ανθυγιεινός τρόπος ζωής και πάει λέγοντας. Ερχονται θύελλες δυστυχίας και απόγνωσης. Πίσω από τη βιτρίνα, κατάθλιψη και υπαρξιακό κενό.

    Ο άλλος ο δικός μας, τί κόμπλεξ κουβαλάει ? Η μήπως είναι βαλτός ως χρήσιμος ηλίθιος ? Θέλει να είναι πρώτος σε όλα, πρώτος να προτείνει τα πιστοποιητικά υγείας, πρώτος να φέρει την πράσινη ενέργεια, πρώτος να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Καμία σύνεση, καμία επιφύλαξη, έχει τις σωστές απαντήσεις σε όλα.

    Στον Μπουκόφσκι αποδίδουν κι ένα άλλο απόφθεγμα αλλά δεν είναι δικό του. Το πρόβλημα στον κόσμο μας είναι πως οι ηλίθιοι είναι απολύτως σίγουροι για τις απόψεις τους, ενώ οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τε λες είναι και τα λες και ωραία. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, γι αυτό που έρχεται. Όταν ο κόσμος υποδέχεται την ανωμαλία σαν τον Μεσσία, δεν υπάρχει μέλλον.

      Τουλάχιστον να μην είμαστε με αυτούς που χειροκροτούν και προσκυνούν τους σύγχρονους Νέρωνες.

      Αύριο θα βγάλω για αγρόκτημα γιατί ψυχοπλακωθήκαμε με δαύτους...

      Διαγραφή
    2. Το ψυχοπλάκωμα δεν το γλιτώνουμε.
      Επίσημα στοιχεία ΕΟΔΥ.
      16500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. 6 στους 10.
      Απόδοση 1,66. Φαβορί οι άτιμοι. ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ.
      Και η ζωή συνεχίζεται. Δεν ιδρώνουν τα τσογλάνια.
      Από διαγγέλματα να φάνε και οι κότες.
      Νιώθει την αγωνία των φτωχών ο Πρίγκηπας.
      Αυτός που δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στη ζωή του.
      6 στους 10. Καρφώστε καλά τα φέρετρα.
      Ετσι και σηκωθούν από τους τάφους...




      Διαγραφή
    3. Εσύ είσαι χειρότερος από την χοντρή πένα. Θα μου το κλείσετε το ρημάδι. Αύριο θέλει να κατέβει στην Πολιτεία για διαμαρτυρία, μονάχη της...

      Για ξεκάρφωμα έγραψα για αγρόκτημα...

      Διαγραφή