Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

"μεγάλος χαμός"

 

Το θανατικό αλλάζει, το θανατικό εξαπλώνεται, δεν σωνόμαστε, έρχεται μεγάλος χαμός - θα πεθάνουμε όλοι. Δεύτε τελευταίον ασπασμόν...

Μπήκα λίγο τρομακτικά να με συμπαθάτε καλοί μου φίλοι. Μπήκα έτσι γιατί βλέπω πως δυο χρόνια τώρα πουλάει το αφήγημα του τρόμου. Μιλιούνια οι άνθρωποι που κλειστήκαν στις κατακόμβες και αρνούνται να ζήσουν. 

Ένας τόσος δα ιός ξεφτίλισε επιστήμη και αντρειοσύνη. Τι σε μπουντρούμια κλειστήκαμε, τι μάσκες βάλαμε, τι καραντίνες, τι καμπαρντίνες, τι εμβόλια - και να τώρα ρεκόρ κρουσμάτων.

Και κανείς δεν προσεύχεται. Είναι κι αυτό μεγάλο θέμα. Όποιος δεν έχει ελπίδα, δεν έχει μέλλον. Κανείς δεν αποζητά να εξευμενίσει  τους θεούς. 

Και τόλμησε η επίσημη να κουβαλήσει τον Σταυρό - που πάτε ρε ιερόσυλοι; Είδατε τη δύναμη κρύβει η φύση; Πιστέψατε πως μπορείτε να γίνεται μικροί θεοί και ξεχάσατε την μικρότητα σας μπροστά στην φύση. 

Ακόμα και στην πανδημία κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να θησαυρίσουν. Όχι ρε, οι μεγάλοι Σωτήρες ξαφνικά σε αγάπησαν...

Και οι φάτσες τους δεν βγάζουν κάτι να σε τραβήξει. Ένα κενό πράγμα, μια μπασταρδεμένη επιστήμη. Που την βρίσκουν τόση μνησικακία οι αθεόφοβοι;

Μεγάλη επανεκκίνηση - Τώρα θα σου που την συνομωσία της χρονιάς. Καμία συνομωσία δεν υπάρχει. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά από την Γιουχάν και δώθε. Απλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν πιο βαρύ λόγο για της τύχες του κόσμου από μας. 

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έμειναν άναυδοι από την αντίδραση των μαζών. Στην αρχή ούτε και οι ίδιοι δεν πίστευαν πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Καραμπινάτη χούντα με μανδύα δημόσιας υγείας. 

Και αντί για αντίδραση, βλέπουν συμμόρφωση και φωνές για πιο σκληρά μέτρα. Εμείς δηλαδή τους βάλαμε την ιδέα του Matrix. "Στα μπουντρούμια, στα μπαλαούρα χώστε μας αρκεί να μας σώσετε. Δεν θέλουμε το ρίσκο του φωτός, ας ζήσουμε για να πεθάνουμε στις κατακόμβες." 

Κάποτε θα τελειώσει όλο αυτό - πλησιάζει η ώρα - και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμό θα υποφέρει από στέρηση μέτρων. Αφηνιασμένο θα συνεχίσει να φοράει μάσκες και να προσέχει. Θα του λείπει αύτη η τρομοκρατία, θα του λείπει αυτή η δικτατορία με τις άσπρες ποδιές. 

Πολλοί θα καταλήξουν με άσπρες ποδιές σε ιδρύματα που θα τους σώζουν με ψυχοφάρμακα.

 Η ανθρωπότητα θα σημαδευτεί - θα μιλάμε για ανθρώπινο πολιτισμό προ κορονοϊού και για μετά κορονοϊού.  Αλίμονο στον αδύναμο που όχι μόνο φοβάται, αλλά δείχνει και παντού τον φόβο του. 

Τροφή για σκέψη - σε ποια άλλη εποχή της ανθρωπότητας θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις αυτή η πανδημία; 

Ο φοβικός άνθρωπος θα είναι ο προάγγελος του μετανθρώπου. 

Ρε ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάζουν να τρώνε οι άνθρωποι έντομα και σκουλήκια;  Θα τρώμε ότι θέλουμε, κι αν δεν υπάρχει τροφή, ίσως επιλέξουμε μια ηρωική έξοδο, αντί για μια σκλαβιά του Matrix. 

Εδώ ο Ήλιος είναι σχεδιασμένο πως θα σβήσει και εσύ ρε άνθρωπε - ρε ψείρα - θα υπάρχεις αιώνια; 

Υ.γ.1 πάντα υπάρχουν φωνές που έχουν σαν στόχο να αφυπνίσουν τον άνθρωπο - αλλά ποιος ακούει; 


Υ.γ.2
 πόσο χαίρομαι να βλέπω τον ερημίτη να σχεδιάζει το μέλλον...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου