Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

"οι βασανιστές"

 

"δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια ζωή..." κάπως έτσι μπήκαν τα μέτρα στη ζωή μας. Από τότε το θανατικό μας έπνιξε, αλλά αυτοί επιμένουν πως μας έσωσαν. 

Ποιος τους πιστεύει πια; Πόσα κομματόσκυλα τρέφει αυτός ο τόπος; Πόσοι είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμα  στις τηλεοράσεις; Πόσο ακόμα θα ακούμε τους ειδικούς; 

Σπάμε όλα τα ρεκόρ σε θανάτους, αλλά οι ειδικοί εκεί τον χαβά τους - θα σας σώσουμε, εμείς ξέρουμε. Λέμε από έξω περνάς από νοσοκομείο και κινδυνεύεις. 

Και οι ειδικοί εκεί με μένος, να υποστηρίζουν ένα αφήγημα που καταρρέει μέρα με την ημέρα. Κάποιος να τους ξυπνήσει - σίγα σιγά οι χώρες καταλαβαίνουν το αδιέξοδο του πράγματος και  αλλάζουν ρότα. 

Εδώ παραμένουν εμμονικοί - εκεί να περάσει το δικό τους. "να τους βαράμε τις πόρτες και να τους εμβολιάζουμε με το ζόρι" έτσι κραύγαζε το υπόθετο δημοσιογραφίας, μαζί με τον ειδικό των παρατράγουδων. 

Και δώστου υποχρεωτικότητες για κάτι που δεν κάνει αυτό που μας υποσχέθηκαν. Αλλά δεν πειράζει, κάνει ελαφριά νόσο, όπως συμβαίνει στην μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων. 

Και όσο δεν θα τους βγαίνει το αφήγημα τόσο θα σκυλιάζουν να μας πείσουν για το αντίθετο - αυτός είναι ο ρόλος τους...

Το πείραμα του Stanfornt - ξέχωρα από οικονομικά και νεοταξικά κίνητρα, κάποιοι από τους ειδικούς θυμίζουν τους πρωταγωνιστές, σε ένα πείραμα που έγινε πριν πενήντα χρόνια περίπου. 

Σκοπός του πειράματος ήταν να παρατηρήσουν, πως θα συμπεριφερθούν καθημερινοί άνθρωποι, όταν θα άλλαζε ο κοινωνικός τους ρόλος. 

Το πείραμα έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει 14 ημέρες, αλλά διακόπηκε στις 6, γιατί τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν επικίνδυνα. Αυτοί που είχαν αναλάβει τους ρόλους των φυλακισμένων, έμοιαζαν σαν να είχαν παρατηθεί από την ζωή. Είχαν γίνει νούμερα, σαν τα νούμερα που έγραφαν οι φόρμες τους. Πέντε από αυτούς κατέρρευσαν και αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί το πείραμα. 

Αυτοί που ανάλαβαν τον ρόλο του δεσμοφύλακα, έβγαλαν ένα κακό πρόσωπο που έδειχνε πως τους άρεσε να "βασανίζουν" τους φυλακισμένους. Απολάμβαναν να εξευτελίζουν και να κακοποιούν σωματικά τους συνάνθρωπους τους.   

Οι ειρηνιστές μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι βασανιστές αν τους δοθεί η ευκαιρία! Και στην πανδημία είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν φυλακισμένοι, αλλά κάνουμε πως δεν βλέπουμε τους δεσμοφύλακες.

Κάτι Καπράβελοι και κάτι Βασιλακόπουλοι δεν σου φαίνεται σαν να γυαλίζει το μάτι στους; Σαν να πήραν τον ρόλο τους πολύ στα σοβαρά. Μήπως πρέπει και εμείς να σταματήσουμε το πείραμα; 

Αλλά για να μην αντιδράς κυρ Παντελή, ξέρεις τις μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει πάνω σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις; Δεν σου φαίνεται και σένα περίεργη, αυτή σου η απάθεια; 

Πιστεύεις πως τα παιδιά σου, θα έχουν την τύχη να είναι στην θέση των φυλάκων; Γι αυτό μεγαλώνεις τα παιδιά σου Κυρ Παντελή; 

Εσύ ο δικαιωματιστής δεν βλέπεις πως ακούγονται οι αλυσίδες των φυλακισμένων; Πόσο ρηχός ήσουν τελικά! 

Υ.γ. πλησιάζει το τέλος της πανδημίας όσο κι να κάποιοι δεν θέλουν να το δουν. Οι ειδικοί θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα πρέπει να επιστρέψουν στην αφάνεια και στην συντροφιά με τον εαυτό τους...








2 σχόλια:

  1. Καθάρματα φίλε ερημίτη. Μια φοβερή προπαγάνδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιλεκτική ενημέρωση, αποσιώπηση όλων των δεδομένων, λογοκρισία. Μόνο εφτά παιδάκια έχουν καταχωρηθεί νεκρά από κόβιντ. 3 αγόρια και 4 κορίτσια. Αυτοί όμως εκεί, να βγάλουν παιδικά εμβόλια, να επιβάλουν τον εμβολιασμό, να βασανίζουν τα πιτσιρίκια με μπατονέτες στη μύτη, με μάσκες, με φοβίες. Ευτυχώς υπάρχουν και οι λοξοί πολίτες που αρνούνται, που υποψιάζονται, που αμφισβητούν. Ευτυχώς υπάρχουν και οι έντιμοι επιστήμονες, οι έντιμοι γιατροί, οι έντιμοι ερευνητές, που αναζητούν και την άλλη αλήθεια και δημοσιεύουν συμπεράσματα που ανατρέπουν την κυρίαρχη αφήγηση. Σε αυτούς τους λοξούς και τους έντιμους χρωστά η ανθρωπότητα. Ανέκαθεν. Λένε πως μπορείς να κοροιδέψεις λίγους για πολύ καιρό και πολλούς για λίγο καιρό. Να κοροιδεύεις όμως πολλούς για πολύ καιρό δεν είναι εύκολο. Σε κάποιες προηγμένες χώρες αρχίζουν να αναθεωρούν, εδώ τα δικά μας μουνόπανα σκληραίνουν τη στάση τους. Για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου καλέ μου φίλε Βούδα. Τα παιδιά είναι το πρόβλημα. Κρίμα... οι μεγάλοι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή