Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

"οι εργασίες άρχισαν"

 

Ξεκίνησε εργασίες στο αγρόκτημα ο ερημίτης. Ξανάνιωσε ο γεροπαράξενος - είχε δίκιο τελικά, πως ο ένας σκοπός δίνει νόημα στην ζωή.  

Δύσκολα τα πράγματα γιατί είχε πέσει μια εγκατάλειψη και εκεί - όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη που μεγαλούργησε το φυτό άνθρωπος. 

Τώρα πιστέψαμε πως το φυτό αυτό, μπορεί να αναπτυχθεί και στις ποντικοπαγίδες - φάτε ανάπτυξη...

Ο πρώτος στόχος θα είναι η αυτάρκεια. Είπαμε, εάν δεν βάζεις στόχους, απλά περιφέρεσαι από δω και από κει. 

Μέσα στην εβδομάδα θα πάει να πάρει τα σκυλιά. Καθάρισε μια αποθήκη, την ασβέστωσε και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή. 

Φύτεψε και κάνα δυο παρτέρια με χόρτα,  δεν μπορεί ακόμα να βγάλει νερό και άφησε την φύση να κάνει ολόκληρη την δουλεία. 

Είπαμε  δεν μπορεί να βρίσκεσαι μέσα στην φύση και να θέλεις να είσαι ο πρωταγωνιστής! Απλά θα συμμετέχεις λίγο και θα παρακολουθείς. 

Ψάχνει για κοτόπουλα παραδοσιακά - δεν θέλει ούτε να ακούει για υβρίδια. -"Αυτά τα παίρνεις και μαζί τους, φορτώνεσαι και τις αρρώστιες τους" θα τον ακούσετε να λέει, εάν τον πλησιάσετε.

Παλιά είχαν κότες που έκαναν  αυγά και τις είχαν και για κρέας - μετά άρχισε η υβριδική φάση. Όλα για το καλό μας...

Είχε βάλει και σπόρους από ρόδια πριν από είκοσι μέρες περίπου και άρχισαν να βγαίνουν. Το θαύμα της ζωής - δυστυχώς όλο και λιγότεροι θα καταπιάνονται μ ΄ αυτά. 

Καρύδια, αμύγδαλα και ακτινίδια τίποτα ακόμα. Έχει μάθει πως πρέπει να περιμένει και να ξαναπροσπαθεί!

Ένα αγρόκτημα που θα πλησιάζει την κιβωτό του Νώε, έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει. Από το ταπεινό χαμομήλι, μέχρι τον θεϊκό πλάτανο - να είναι όλα εκεί. 

Έχει σκεφτεί και την ταμπέλα που θα μπει - " φυσικό αγρόκτημα - η κιβωτός της φύσης" 

Αναγκαστικά θα αγοράσει καμιά δεκαριά μιμόζες, είναι σημαντικές στην φυσική γεωργία, γιατί προσελκύουν τα ωφέλιμα έντομα και πουλιά. 

Αυτάρκεια - τώρα που τα λέμε αυτά, δεν σου μοιάζει σαν ένα διαολεμένο σχέδιο, όταν πήραν έντεχνα τον κόσμο από τα χώρια και τα χωράφια και τον έριξαν στις ποντικοπαγίδες; Ο άνθρωπος που είναι αυτάρκης, γίνεται δύσκολα χειραγωγήσιμος. 

Και να σκεφτείς πως πολλοί από αυτούς παρακαλάνε για τριακόσια ευρώ. Ο αυτάρκης έχει μια διαφορετική αντίληψη περί χρημάτων...

Τώρα θα αρχίσουν και τα επιδόματα, τώρα θα αρχίσουν και τα δωράκια. Θα ευγνωμονείς αυτούς που δεν σ΄ αφήνουν να πεθάνεις στην πεινά. Είναι οι ίδιοι που σου έκοψαν τα φτερά. 

Θα μου πεις δεν μπορούμε όλοι να ζούμε για την αυτάρκεια. Θα συμφωνήσω, αλλά όπως πάμε σε λίγο θα είμαστε όλοι εξαρτημένοι.

Δεν θα γράψεις κάτι για τον Καναδά, ερημίτη; Δεν θα γράψεις για την "αιώνια" πανδημία; - "αποφεύγω γιατί η αστυνομία του διαδικτύου έχει πάρει φωτιά. Τους ντοπάρουν και τους αμολάνε. 

Είπαμε τα πιστά σκυλιά και οι "προγραμματισμένοι", είναι πάντα αυτοί που σέρνουν την οικουμένη στον γκρεμό! Μεγάλα παιδιά είμαστε - μετά από δυο χρόνια και η μεγάλη πλειοψηφία ακόμα πιστεύει πως η κρίση είναι υγειονομική. 

Ας το γράψουμε μεσοβδόμαδα αυτό, για να τους μπούμε στο μάτι."


2 σχόλια:

  1. Θα παρακολουθώ με τεράστιο ενδιαφέρον, ερημίτη, το έργο σου.
    Κράτα ημερολόγιο αγροκτήματος, ένα χρονικό της αναγέννησης.
    Οταν θα νιώθεις αποκαμωμένος, γράφε να διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι θα κάνουμε αγαπητέ Βούδα. θα είναι και ψυχοθεραπεία, για τα παλαβά που γίνονται γύρω μας.

      Στα εγκαίνια που θα γίνουν μετά από χρόνια, θα είσαι επίτιμος καλεσμένος. Αν δικαιούμαστε εγκαίνια στην νέα κανονικότητα...

      Διαγραφή