Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

"η δόση κάνει το δηλητήριο"

 

Παράκελσο σου έχω σήμερα. Αλχημιστής, Ιατρός και Αποκρυφιστής του μεσαίωνα. Έλεγε λοιπόν "τίποτα δεν είναι δηλητήριο, όλα είναι δηλητήριο. Η δόση κάνει το δηλητήριο."

Να διαβάζετε και κανέναν βιβλίο - το διάβασμα, η μελέτη είναι η τροφή του εγκεφάλου. Είναι κρίμα να περάσεις την ζωή σου, αδιάβαστος...

Επειδή έρχεται και το αφήγημα της τρίτης δόσης κάλο είναι ο καθένας να σταθμίσει και τα λόγια του Παράκελσου. 

Η τρίτη δόση αλλάζει και την σχέση οφέλους και κίνδυνου που μας έλεγαν οι ειδικοί. 

Να ακούτε τους ειδικούς μας λέει ο Κουλης. Βρε τους ακούμε, αλλά εσύ μάλλον θέλεις να τους υπακούμε τύφλα και αυτό δεν είναι του γούστου μας. Αλλά έβαλες και κάτι ειδικούς... 

Εσύ, οι ειδικοί σου και κάτι ντουγάνια κομματόσκυλα πιστεύουν ακόμα στην ανοσία της αγέλης με τα συγκεκριμένα εμβόλια. Αλλά είσαστε και απόλυτοι - θα σας σώσουμε με την καραντίνα...

Μήνες με το πέμπτο πιο σκληρό lockdown παγκοσμίως  , μια τρύπα στο νερό. Μετά ήρθε η μάσκα. Έβγαινε ο μαϊντανός, ο  ειδικός και έλεγε ένα μήνα αν φορέσουμε όλοι μάσκα θα πέσουν τα κρούσματα στα 300. Την φορούσε και ο καψερός μόνος του στο αυτοκίνητο - αλλά τα κρούσματα εκεί στον θεό για μήνες. 

Μετά ήρθε το πρόγραμμα ελευθερία με τα εμβόλια. Και είχες 50% συμμετοχή - τι περίμενες; Φάρμακο έδινες σε υγιείς ανθρώπους. Και ενώ οι ίδιες οι εταιρίες μιλούσαν για ανοσία που διαρκεί έξι με οκτώ μήνες εσύ και οι ειδικοί σου τα βαφτίσατε τα εμβόλια αθάνατα. 

Και του λέτε τώρα του κοσμάκη θα νοσείς, αλλά όχι βαριά. Μα η πλειοψηφία δεν νοσεί βαριά. Και δεν ήταν αυτός ο λόγος που πήγε και εμβολιάστηκε. 

Σαν να πάω να πάρω  ένα αυτοκίνητο και του λέω του μαντρά θέλω να τρέχει με 180. - αυτό το μοντέλο σου κάνει μου λέει -  καλορίζικο τα έχεις τα 180."

Το παίρνω τα βγάζω στην εθνική το πατώ μέχρι 150 πάει. Το ξαναπατώ δεν τα περνά τα 150 με τίποτα. 

Και πάω και του λέω "τι μου πούλησες ρε μπαγλαμά, αυτό δεν πιάνει τα 180." - και μου απαντά - "ναι, αλλά δεν καίει τίποτα. 

Και διχάζετε και την κοινωνία χωρίς να έχετε επιστημονικές μελέτες που να συμφωνούν μαζί σας. 

Αν νοσεί και μεταδίδει και ο εμβολιασμένος είσαστε επικίνδυνοι...

Και είναι ύποπτη αυτή η σιγουριά σας για πειραματικά σκευάσματα...

Ξέρω ότι παίζετε το τελευταίο σας χαρτί, αλλά μάλλον σας άρεσε ο ρόλος του Σωτήρα.  Ξέρεις Μωυσή, η ερυθρά θάλασσα δεν έχει ανοίξει ακόμα και οι Αιγύπτιοι πλησιάζουν επικίνδυνα...

Το έξυπνο μαγιό. Αποφάσισαν οι άριστοι να σώσουν αυτούς που πνίγονται στην θάλασσα. Έφτιαξαν ένα έξυπνο μαγιό, που όταν καταλαβαίνει πως αυτός που το φοράει κινδυνεύει, φουσκώνει γίνεται σωσίβιο και βάρκα συνάμα. 

Ένα καντηλανάφτης που είχε σχέσεις με την εταιρία, που έφτιαξε το μαγιό πρότεινε το έξυπνο μαγιό να επιβληθεί σε όλους τους λουόμενους - ξέρουν, δεν ξέρουν κολύμπι. Το σκεπτικό του " ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται" -  άρα όλοι κινδυνεύουν. 

Είχε και επτά παιδιά να μεγαλώσει  και αν και άνθρωπος της εκκλησιάς  ήξερε πως οι εταιρίες είχαν τον τρόπο τους να βοηθούν, όσους τις βοηθούν.

Το περίεργο είναι πως όλοι οι άριστοι, οι ειδικοί και ο καντηλανάφτης όταν έμπαιναν στην θάλασσα φορώντας το έξυπνο και σωτήριο μαγιό φόραγαν και σωσίβιο και μπρατσάκια. 

Τότε κάποιοι λουόμενοι στην αρχή λίγοι άρχισαν να αμφιβάλουν για την χρησιμότητα του μέτρου αυτού - τι σκατά προστασία προσφέρει, που χρειάζεται να φοράω και σωσίβιο και μπρατσάκια; 

Υ.γ.1 Λεγεωνάριο σου έχω για σήμερα. Κάνε συνειρμούς με αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. 

Υ.γ.2 και το γιαούρτι βοηθάει το ανοσοποιητικό. Συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει μέχρι και δυο μέρες την διάρκεια μιας ίωσης. Άλλα ποιος να τα πει αυτά...




 





2 σχόλια:

  1. Ωραίο το χάος σου. Πολύ ωραίο μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νέα μετάλλαξη δεν είναι μόνο πιο μεταδοτική, αλλά έχει και μεγαλύτερες πιθανότητες να υπερκεράσει την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια και να προκαλέσει βαρύτερη νόσηση συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη κορωνοϊού, τονίζεται.

    Η επικεφαλής της υπηρεσίας, δρ Ροσέλ Βαλένσκι, τόνισε επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι που θα προσβληθούν από αυτή μεταφέρουν εξίσου υψηλό ιικό φορτίο στη μύτη και στον λάρυγγα με τους ανεμβολίαστους και μπορούν να το μεταδώσουν στο περιβάλλον τους περίπου με την ίδια ευκολία. Γι’ αυτό θεωρήθηκε αναγκαία η επαναφορά της μάσκας και για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους.

    «Παλεύουμε με τον ίδιο ιό αλλά με έναν ιό που έχει γίνει πιο προσαρμοστικός», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, Από την πλευρά της, πάντως, η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κερκόβε δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από την μετάλλαξη «Δέλτα».

    Παράλληλα, νέα στοιχεία που συγκεντρώνονται από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ τροποποιούν περισσότερο όσα θεωρούσαμε έως σήμερα δεδομένα. Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε στο ιατρικό κέντρο Σεβά και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «New England Journal οf Medicine», ορισμένοι από όσους εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις παράγουν επτά φορές λιγότερα αντισώματα από άλλους και έτσι είναι πολύ πιο ευάλωτοι στη λοίμωξη.

    Χθες, το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε πολίτες άνω των 60 ετών.

    Από τη συστημική Καθημερινή, που τσουβαλιάζει όλους τους δύσπιστους.

    https://www.kathimerini.gr/world/561452392/koronoios-i-metallaxi-delta-allazei-ta-dedomena-ston-polemo-kata-tis-covid/

    ΑπάντησηΔιαγραφή