Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

"πανδημικές σκέψεις"

 

Αφού δεν μας πρότειναν μια παγκόσμια αυτοχειρία για να σταματήσουμε τον ιό, πάλι καλά. Και το τρελό είναι πως ένα σεβαστό ποσοστό της ανθρωπότητας  θα έπεφτε από χαράδρες και μπαλκόνια, για να κάνει το κοινωνικό του καθήκον.

Όταν έβγαινες άνθρωπε μου στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσεις, δεν φανταζόσουν πως άνοιγες τον δρόμο στην υγειονομική χούντα. Το τραγικό είναι πως τώρα λίγο πριν βγουν τα τανκς, ακόμα χτυπάς παλαμάκια. 

Σε ένα σύνθετο πρόβλημα χάθηκε το μετρό από ειδικούς και κυβερνώντες. Η εμμονή του κορονοϊού έφερε την ψύχωση για τα εμβόλια. Ελεύθεροι εμβολιασμένοι και όποιος αντέξει...

Η επιστήμη ήρθε για να πολεμήσει το δόγμα και τώρα η επιστήμη έγινε δόγμα και μάλιστα το πιο χειρότερο, αφού φέρει την σφραγίδα της εξουσίας. 

Οι ειδικοί απέτυχαν αφού αρνήθηκαν να πληροφορήσουν τον λαό. Βλέπεις μια αγωνιώδεις προσπάθεια στα πρόσωπα τους μόνο να τρομοκρατήσουν τον λαό. Δεν μπορεί να μην υπήρξε ενάμιση χρόνο τώρα μια ελπιδοφόρα είδηση για την πανδημία. 

Ο φόβος διαλύει το ανοσοποιητικό - η κλεισούρα επίσης. Ενάμιση χρόνος σιωπής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του ανθρώπου. Αφού με αυτό θα δώσει ο καθένας την μάχη του, γιατί να μην το ενισχύσουμε. 

Ένας άνθρωπος που βομβαρδίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ με φόβο  είναι άρρωστος άνθρωπος. 

Αυτός που στρέφει τα κανόνια του τρόμου προς εμάς είναι κακός άνθρωπος. Και όταν στο πλήθος υπάρχουν και παιδιά είναι διαβολικός άνθρωπος. 

Καλές προθέσεις... ο κόσμος πάει κατά διαόλου γιατί κάποιοι εμμονικοί νομίζουν πως έχουν καλές προθέσεις.

Μα και η πανδημία με όρους πανδημίας νοσεί. Παν και δήμος, όλος ο δήμος νοσεί, πεθαίνει. 

Στην Μεσαιωνική πανούκλα που θέρισε πραγματικά την ανθρωπότητα, ο πληθυσμός της γης αποδεκατίστηκε και χρειάστηκε διακόσια χρόνια για να επανέλθει.

Με όρους πανδημίας αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. τα 4 εκατομμύρια είναι θλιβερό νούμερο, αλλά η δεξαμενή των ψυχών είναι ασύλληπτη. Είμαστε 7,5 δισ. 

Βέβαια το ανθρώπινο μυαλό δεν αντέχει να κατανοήσει τα μεγάλα νούμερα, απλά τα κοιτάζει. 150 εκατομμύρια χρόνια κυριάρχησαν οι δεινόσαυροι πάνω στην γη. Ίλιγγος...

Η φονική λοιπόν αυτή πανδημία έχει αφανίσει το 0,05 του συνόλου της ανθρωπότητας. Να στο πω και πιο αναλυτικά - σε μια πόλη 75 χιλιάδων κατοίκων μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν πεθαίνει 40 άτομα. 

Αυτοί οι  κάτοικοι θα ζούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή θα είχαν κλειστεί στα υπόγεια; 

Πάντα γνωρίζαμε πως αυτός που έχει δίκιο δεν χρειάζεται να το επιβάλει. Με κραυγές κανείς δεν οδηγείται στον παράδεισο...

Όσο για τις ΜΕΘ ακόμα και ο ύποπτος ΠΟΥ είχε δηλώσει πως για κάθε δέκα εκατομμύρια πληθυσμού  πρέπει να υπάρχουν 3000 ΜΕΘ. Αυτοί που νοιάζονται για σας, σας πήγαν στο πόλεμο χωρίς κράνη.

Το πρόβλημα έχει πάψει από καιρό να είναι υγειονομικό. Η Πανδημία ήρθε και ξεβράκωσε τα πάντα. Μια δημοκρατία της πλάκας χωρίς θεσμούς, χωρίς φύλακες. 

Μια πανδημία που έβγαλε από τις τρύπες τους τα νεοφασισταριά. Ήταν αυτοί που είχαν κάνει σημαία πως πολεμούσαν τον φασισμό. Ήταν αυτοί που έκαναν καριέρες κυνηγώντας το αυγό του φιδιού και τώρα που μπροστά μας εμφανίστηκε ο Τιτανοβόας τον ταΐζουν με δουλοπρέπεια...

Υ.γ.1 αυτός που φοβάται τον θάνατο δεν σημαίνει πως αγαπάει την ζωή...

Υ.γ.2 βάζω και μουσική παράδοση σήμερα. Η εξουσία και οι αυλικοί της έχουν ένα θέμα με την παράδοση. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ολόκληρο τον πίνακα του κόσμου ετούτου και τότε θα φανεί η πραγματική πανδημία.

Υ.γ.3 το κρύο νερό και γενικά η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στο κρύο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γι αυτό το μπάνιο στην θάλασσα είναι υγειά - βουτάτε μάγκες...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου