Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

"παράνοια και πανδημία"

 

"Τόσα χρόνια γλίτωσα από την παράνοια της σύγχρονης ζωής, τώρα θα γλυτώσω και από την παράνοια της πανδημίας" - με αυτές τις σκέψεις ο ερημίτης μπήκε στο δασός νωρίς το πρωί για να μαζέψει ξύλα.

Ο καιρός έδειχνε πως ο χειμώνας δεν ήταν μακριά, ο ήλιος δεν ζέστανε, αφού είχε πάρει άλλη τροχιά, οι μέρες μίκρυναν και οι νύχτες έγιναν πιο μεγάλες και πιο κρύες.

Ο άνθρωπος έτρεμε στην ιδέα της εξάπλωσης της πανδημίας μέσα στο καταχείμωνο, μα η φύση ποτέ δεν άλλαξε τα σχέδια της, για κανέναν άνθρωπο, για κανέναν σκίουρο, για καμία σαύρα. 

Ακόμα και οι Θεοί ήταν ανίκανοι να παρέμβουν στα σχεδία και τους κανόνες της φύσης και ίσως αυτό να έγινε η αίτια που οι άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια, έφτιαξαν μια ταφόπλακα γι αυτούς.

"μάσκα παντού;" αναρωτήθηκε ο ερημίτης, όντως είναι μια ηλιθιότητα. Κατάμονος, να βάλω την μάσκα και να πάω στο δάσος; να προσβάλω το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που με ταΐζει, με ζεσταίνει και με ηρεμεί;

Η μάσκα δεν είναι κράνος, πρέπει να την πιστεύεις για να την φοράς σωστά και να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία όταν την φοράς και όταν την βγάζεις. Με τα πρόστιμα φαίνεται να φοριέται η μάσκα, μα δεν φαίνεται να προστατεύει - μα είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζουν αυτά οι ειδικοί;"

Όπως περπατούσε ο ερημίτης βυθισμένος στις σκέψεις του, άκουσε θορύβους και μέσα από θάμνους  ξεπετάχτηκε ένας λαγός. Σταμάτησαν και οι δυο και τα βλέμματα τους συναντήθηκαν - "Είσαι τυχερός λαγέ που έχω βγει για ξύλα και όχι για κυνήγι. Εδώ πάνω μαθαίνεις με τον καιρό, να κάνεις μονάχα τα αναγκαία και να μην καταπιάνεσαι με πολλά χάνοντας στιγμές, χρονιά και ζωές."

"Παράνοια είναι οι "χαμένες" ζωές να φοβούνται το θάνατο - φώναξε δυνατά ο ερημίτης τρέποντας τον λαγό σε φυγή.

Παράνοια είναι οι καταστροφείς, να ντύνονται με το μανδύα του Σωτήρα.

Παράνοια είναι με τις αποφάσεις σου, να "αρρωσταίνεις" ολόκληρο τον πληθυσμό, για μια πανδημία που κινδυνεύουν οι λίγοι.

Παράνοια είναι να ξεκινάς κυνήγι μαγισσών, γιατί είσαι ανίκανος να πείσεις του υπηκόους σου, για την επικινδυνότητα του ιού.

Παράνοια είναι να μπερδεύεις σκοπίμως, την ατομική ευθύνη, με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Παράνοια είναι να αμολάς τα πιο λυσσασμένα σκυλιά σου για να τρομοκρατούν τον κόσμο."

Όσο ο ερημίτης είχε απορροφηθεί στις σκέψεις του, στον ουρανό τα σύννεφα πύκνωσαν απειλητικά. 

Χαμογέλασε -  "δεν θα μαζέψουμε ξύλα σήμερα είπε, κι αν δεν βιαστούμε,  θα τρέχουμε να προφυλαχτούμε από την βροχή." 

Με βήμα γοργό ο ερημίτης τράβηξε για την σπηλιά του, ο αγέρας είχε γίνει παγερός την ώρα που οι πρώτες σταγόνες, έπεφταν στα λιγοστά μαλλιά του.  Τάχυνε το βήμα του, δυνάμωσε η βροχή, ένας αγώνας μόλις είχε ξεκινήσει...




 







4 σχόλια:

  1. Καθόλου καλό το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι είναι αλήτες. Είναι αγύρτες και κομπογιαννίτες. Μα το θεό που δεν έχουν, δεν μπορώ να ελέγξω την οργή μου. Στις επόμενες εκλογές, να διαλέξουμε μεταξύ γιατρών. Αυτοί κυβερνούν.

    Βγαίνει σήμερα η κυβέρνηση και λέει, θα ξαναβάλετε μάσκες γιατί είστε ανεύθυνοι. Αφού μας αποκλείουν τον καθένα στο νομό του, αφού μας ζητούν τεστ πανάκριβα, αφού μας στέλνουν μέσα στον καύσωνα να περιμένουμε στις ουρές των κινητών μονάδων, αφού μας απειλούν με υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αλλιώς με αδυναμία εργασίας. Ολα αντισυνταγματικά ή στο όριο της συνταγματικότητας.

    Βγαίνουν οι αντι-επιστήμονες, αφού έχουν φιμώσει κάθε διαφωνούντα συνάδελφό τους, βγαίνουν και οι μπουκωμένοι με τα λεφτά της καμπάνιας δημοσιογράφοι, βγαίνουν και οι ανίκανοι πολιτικοί, όλοι μαζί βγαίνουν και λένε σήμερα,

    ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΜΑ.

    ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΡΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΑΦΟΥ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΤΕ ΤΑ ΤΕΣΤ, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.

    ΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΈΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΜΑΣΗΤΗ.
    ΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΡΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ.

    https://www.kathimerini.gr/society/561422770/koronoios-801-nea-kroysmata-6-thanatoi-173-diasolinomenoi/

    5 Ιουλίου. Σε 801 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 26.449 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,02% (2,06% χθες).

    https://www.kathimerini.gr/society/561424057/koronoios-1-797-nea-kroysmata-8-thanatoi-168-diasolinomenoi/

    6 Ιουλίου. Σε 1.797 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Συνολικά διεξήχθησαν 66.464 τεστ και η θετικότητα ανήλθε στο 2,7%.

    Ρε καθάρματα, μας διαλύσατε τη ζωή, δεν θα διαλύσετε και το μυαλό μας. Τί εφιάλτης είναι αυτός ??? 10 χρόνια μνημόνια κι άλλα 10 πανδημία. Οπλα χρειαζόμαστε μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 13 Ιουλίου. Σε 3.109 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 85.296 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,64%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 16 Ιουλίου. Σε 2.691 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΤΕΣΤ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Στον παρακάτω όμως σύνδεσμο και στο διάγραμμα 5 φαίνεται πως τα τεστ άγγιξαν τις 90.000.

    https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/07/covid-gr-daily-report-20210716.pdf

    Μετά απορούν γιατί υπάρχει μια σημαντική μειοψηφία που δεν τους εμπιστεύεται καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε να μην γράψουμε ούτε σε χαρτοπετσέτα μέχρι τον Αύγουστο. Ο αγαπητός SIDDHARTHA λέει τα αυτονόητα - μικρή αξία τα κρούσματα αν δεν ξέρεις πόσα τεστ έγιναν. Άλλα ο περισσότερος κόσμος ούτε αυτό δεν έχει καταλάβει ενάμιση χρόνο τώρα.

    Μια συμβουλή να δώσω μέχρι να έρθει ο Αύγουστος - Να βρείτε παραλία ερημική - αν είναι και ποτάμι με κρύο νερό ακόμα καλύτερα - και να βάλετε το κεφάλι μέσα. Αυτιά και μάτια, να μην τους ακούτε και να μην τους βλέπετε. Αυτοί θα σας αρρωστήσουν και θα σας τρελάνουν.

    Μακροβούτι αδέρφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή